Sinterklaas is in het land

Deze week kwamen er alleen maar verhalen over sinterklaas en zwarte piet en de stoomboot, en snoep en koek en de spiekpietjes… Het was overduidelijk! Sinterklaas is in het land en dat lieten wij in de rupsenklas niet zomaar voorbij gaan. Kijk maar gezellig met ons mee.

We startte met het maken van onze eigen pieten-kroon. Dit was best moeilijk we moesten een patroon vormen met rode blokken.

 

 

We moesten ook Sinterklaas nog helpen met het posten van verschillende brieven, dat was voor ons geen enkel probleem. We postte el briefje in de juiste brievenbus.

 

We werden echte hulppieten en wierpen allerlei cadeautjes door onze schoorsteen, wat is het fijn om een hulppietje te zijn!

 

 

Omdat het voorleesmaand is, mochten we al vele verhalen luisteren van mama’s en papa’s en oma’s en opa’s. Zelfs de leerlingen van leerkring 6 kwamen een leuk boekje voorlezen voor ons. Heerlijk genieten van al deze vertellingen.

 

 

We trokken deze week ook naar de grote rode brievenbus om onze mooie tekeningen voor Sinterklaas te posten.

 

Toen we na de speeltijd in ons klasje kwamen lagen er allemaal koekjes op de tafels, de banken en de grond! de zwarte pieten waren langst geweest en de sint had een brief achtergelaten! Zo stond er in de brief dat er een spiekpietje verstopt zat in klas, we gingen hem met z’n allen zoeken.

 

’t is feest in de rupsenklas, rupsje Marie wordt drie!
Hip Hip Hoera!

 

Vandaag is het de dag, we keken op onze aftelkalender en ja hoor! Vandaag kwam sinterklaas naar school! We zetten onze pietenkronen op ons hoofd en gingen naar de sinterklaasshow, spannend! Toen we terug in ons klasje kwamen lagen onze stoeltjes allemaal ondersteboven, er lagen koekjes en heel veel pakjes!

We speelden de volgende dagen nog flink met het sint- speelgoed en deden sint spelletjes in de klas.

Na al die sintgekte hadden nood aan een rustig dagje zonder thema, we luisterden samen met de kabouters naar een muzikaal verhaal en maakten een echte fanfare met juf Bieke in de schoolgangen!

Tot volgende keer maar weer! ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close